fredag 27 december 2013

När man vill ha världens bästa måltid

Då gör man en svenskifierad açai bowl och kör helt enkelt en blåbärsskål istället.

Hela konceptet går ut på en bärpuré med banan toppad med frukt.

Eftersom jag tycker att hela världen borde livnära sig på frukt så kommer jag nu langa mitt lilla recept. Coz y'all worth it.

Till purén krävs
2-3 deciliter blåbär (gärna lite hallon också)
1 banan (jag gjorde med ett äpple igår istället pga bananbrist, och det gick nästan lika bra)
En liten skvätt (helst osötad) mandelmjölk (eller sojamjölk eller något annat liknande)

Sedan mosar/ mixar man det tills det blir ja...mosigt.
Släng ner det (eller lägg ner varsamt, ya do whateva ya want) i en skål och toppa med exempelvis en skivad ekologisk banan, en halv mango och en kiwi.

Vill man överleva förkylningssäsonger och dylikt är även någon centimeter ingefära att rekommendera.

Avsluta med att damma på ungefär en matsked linfrön, eller lite granolamüssli och valfri mängd kanel.

Drick gärna en halvliter ljummet vatten med saften från en halv citron det första du gör på morgonen, coz it's good for ya. Skippa kaffet. Och drick mycket vatten. Hela tiden. Din kropp kommer tacka dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar